Speciale behandelingen

FVM Car Cleaning

Speciale behandelingen

Iedere autobezitter weet het wel: het is bijna onmogelijk om schade aan uw auto te voorkomen. Zelfs de kleinste zaken zorgen al voor averij, ook al gaat u heel verantwoord met uw wagen om. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zure regen, vetvlekken die achterblijven op de auto, een simpele struik of boom is al genoeg om krassen in het lakwerk te veroorzaken. Hoe de beschadigingen ook zijn ontstaan: het is altijd zonde van uw auto!

Verwijderen krassen & vlekken

Reinigen motorblok

Antiroestbehandeling

Alnaargelang de diepte of ernst van de kras of beschadiging aan het lakwerk, kiezen wij steeds voor de behandeling die de mooiste en meest duurzame oplossing biedt. Zo kunnen wij uw wagen “polieren”, “kleien” of “simoniseren”. Meer technische informatie over deze professionele technieken vindt u hieronder.

Speciale behandelingen

\

Verwijderen krassen

\

Verwijderen vetvlekken

\

Reinigen motorblok

\

Antiroestbehandeling

\

Kleien

\

Polieren

\

Simoniseren

\

Showroomklaar maken

Kleien

Over het algemeen verwijdert u heel wat vuil als u uw auto wast, maar niet alles. Op de duur ontstaat er vuil dat met een gewone wasbeurt niet meer verwijderd kan worden. Dit vuil zit “vast” aan de lak. Bij het kleien worden de verontreinigingen er letterlijk afgetrokken. Wat achterblijft is een schoon en letterlijk spiegelglad oppervlak. Ook nieuw vuil heeft minder kans om zich vast te hechten.

Simoniseren

Uw wagen komt dagelijks in contact met verschillende weersomstandigheden zoals zonlicht, regen, wind, hagel, …

Het simoniseren biedt uw wagen de nodige bescherming en krijgt het lakwerk zijn oorspronkelijke glans terug. Gezien de lak superglad wordt, heeft vuil minder grip om zich te hechten, zoals bijvoorbeeld insecten, UV-straling, wegenzout, industriële neerslag,…

Kleine oneffenheden, zoals heel lichte krasjes en vegen, kunnen het best gesimoniseerd worden. In feite is deze methode een goede manier om uw auto eens een grondige opknapbeurt te geven. Bij deze techniek wordt er een “hoogglanspolish” gebruikt die oneffenheden egaliseert. Zo ziet uw wagen er weer zo goed als nieuw uit!


Polieren

Soms is simoniseren niet genoeg om een auto weer in goede conditie te krijgen. In dat geval is polieren of polijsten een betere optie. Dit is vooral een goede keuze als uw wagen diepere krassen vertoont of als de lak is aangetast door vogelpoep of zure regen.

Let wel: bij extreem diepe krassen (tot op de grondlak of het metaalwerk) is het niet meer mogelijk om de hele kras weg te werken. Dit wordt altijd herspuiten, een specialisatie die niet iedereen zonder sporen kan uitvoeren!

Antiroestbehandeling lakwerk

Bij een antiroestbehandeling wordt een speciaal product gebruikt waardoor roeste plekjes uit het lakwerk verdwijnen.

Showroomklaar maken wagens

Speciaal voor garages maken wij auto’s showroom- en afleveringsklaar. Na het wassen krijgen de wagens een extra waxbehandeling zodat ze letterlijk staan te blinken in uw showroom. Daarnaast worden de banden gezwart en het interieur piekfijn gereinigd.

Bel of mail ons voor verdere info: 0491 45 70 49 & 0478 55 81 61 (afspraken)